Соопштенија

Одбележување на 55-годишнина од скопскиот земјотрес
in ,

Одбележување на 55-годишнина од скопскиот земјотрес

На ден 26 јули 2018 г., по повод 55 годишнината од Скопскиот земјотрес делегација од Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (УКИМ-ИЗИИС) предводена од директорот проф. д-р Влатко Шешов…

Промоција на книга од областа на геотехниката
in ,

Промоција на книга од областа на геотехниката

На ден 04 мај 2018 година, беше промовирана книгата на почитуваниот професор Мирослав Стојковиќ со наслов „Карактеристики на микротреморите и геотехничко моделирање на локалната градба на тлото“. Книгата ги синтетизира…