Отворен ден на УКИМ и Ден за кариерен развој
in , , ,

Отворен ден на УКИМ и Ден за кариерен развој

На 12 април (петок), Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје организира два настани „Отворен ден на УКИМ“ и „Ден за кариерен развој“.  И двата настани се организирани од Центарот за…

Учество на ИЗИИС на дваесеттиот симпозиум организиран од ДГКМ
in , ,

Учество на ИЗИИС на дваесеттиот симпозиум организиран од ДГКМ

Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија – ИЗИИС преку своите претставници учествуваше на дваесеттиот меѓународен симпозиум организиран од Друштвото на градежни конструктори на Македонија – ДГКМ.   Директорот на Институтот,…

Повикано предавање во рамките на програмата ИЗИИС за Скопје
in ,

Повикано предавање во рамките на програмата ИЗИИС за Скопје

На покана на Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС), а во рамките на програмата ИЗИИС за СКОПЈЕ д-р Лауренциу Данчу од ETHZ (Швајцарски федерален институт за технологија –…

Работилница на тема „Сеизмичка изолација, истражувања и нејзина примена“ 
in ,

Работилница на тема „Сеизмичка изолација, истражувања и нејзина примена“ 

На 9ти и 10ти февруари во просториите на Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија – ИЗИИС се одржа работилница на тема „Сеизмичка изолација, истражувања и нејзина примена“. Работилницата беше…

НИП - УКИМ
in ,

НИП - УКИМ

Согласно предвидените активности во рамките на Конкурсот за доделување средства за финансирање на научноистражувачки проекти за 2021/2022 година, објавен од Универзитет “Св. Кирил и Методиј” Скопје реализирани се серија на…