Соопштенија

Работен состанок со Министерот за Транспорт и врски, г-дин Благоја Бочварски
in

Работен состанок со Министерот за Транспорт и врски, г-дин Благоја Бочварски

Нa 15 септември 2020 г. се одржа работен состанок помеѓу Министерот за транспорт и врски во Владата на Република С. Македонија, г-дин Благоја Бочварски и директорот на ИЗИИС, проф. Д-р…

E-mail адреси за трет циклус на студии
in , ,

E-mail адреси за трет циклус на студии

Ве информираме дека на веб страната на УКИМ денес, на 11.09.2020 год. се поставени две електронски адреси на кои треба да се доставуваат документите за пријавување од страна на кандидатите…

Науката созрева, стандардите се прекрути - време е да почнеме да ги применуваме Европските прописи за проектирање
in

Науката созрева, стандардите се прекрути - време е да почнеме да ги применуваме Европските прописи за проектирање

Директорот на ИЗИИС, Проф. Д-р Влатко Шешов, беше гостин на СлободнаТВ. Целото интервју можете да го погледнете на следниот линк: СлободнаТВ – интервју

ИЗИИС стана дел од EFEHR мрежата
in

ИЗИИС стана дел од EFEHR мрежата

Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија ИЗИИС, стана дел од EFEHR мрежата ( http://www.efehr.org ) формирана со цел јакнење на Европските капацитети  во доменот на земјотресниот хазард и ризик. https://mailchi.mp/bdd19998a850/get-to-know-the-efehr-consortium-save-the-date-for-the-webinar?e=030e4b9d7c

Конкурс за запишување студенти на трет циклус студии на студиските програми на УКИМ
in , ,

Конкурс за запишување студенти на трет циклус студии на студиските програми на УКИМ

Ве известуваме дека денес, на 10.07.2020 година, во дневниот весник „Нова Македонија“ е објавен Конкурсот за запишување студенти на трет циклус – докторски студии, на студиските програми на Универзитетот „Св.…