Работилница - проект PARforCE (2021-2023)
in , ,

Работилница - проект PARforCE (2021-2023)

На 23 мај 2023г. на кампусот на Меѓународниот Балкански универзитет во Скопје се одржа работилница на која беше претставен проектот Партнерство за виртуелни лаборатории во студиските програми по градежништво –…

IN MEMORIAM Проф. д-р Зоран МИЛУТИНОВИЌ (1950-2023)
in

IN MEMORIAM Проф. д-р Зоран МИЛУТИНОВИЌ (1950-2023)

Редовен професор на Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје, Институт за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС) Доајен на македонското и европското земјотресно инженерство. Проф. Зоран Милутиновиќ беше афирмиран…