Јавна одбрана на докторска дисертација - кандидат М-р Кефајет Едип
in , ,

Јавна одбрана на докторска дисертација - кандидат М-р Кефајет Едип

На ден 14.12.2023 г. (четврток), со почеток во 12:00 часот,  во училницата на ИЗИИС ќе се одржи јавна одбрана на докторска дисертација со наслов „Процена на сеизмички ризик како основа…

вонр. професор Радмила Шалиќ Макреска - избрана за член на извршниот комитет EFEHR
in

вонр. професор Радмила Шалиќ Макреска - избрана за член на извршниот комитет EFEHR

Радмила Шалиќ Макреска, вонр. професор во ИЗИИС на генералното собрание на EFEHR (The European Facilities for Earthquake Hazard and Risk) кое се одржа на 11 октомври оваа година, беше избрана…

Учество на ИЗИИС на дваесеттиот симпозиум организиран од ДГКМ
in , ,

Учество на ИЗИИС на дваесеттиот симпозиум организиран од ДГКМ

Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија – ИЗИИС преку своите претставници учествуваше на дваесеттиот меѓународен симпозиум организиран од Друштвото на градежни конструктори на Македонија – ДГКМ.   Директорот на Институтот,…