Науката созрева, стандардите се прекрути - време е да почнеме да ги применуваме Европските прописи за проектирање
in

Науката созрева, стандардите се прекрути - време е да почнеме да ги применуваме Европските прописи за проектирање

Директорот на ИЗИИС, Проф. Д-р Влатко Шешов, беше гостин на СлободнаТВ. Целото интервју можете да го погледнете на следниот линк: СлободнаТВ – интервју

ИЗИИС стана дел од EFEHR мрежата
in

ИЗИИС стана дел од EFEHR мрежата

Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија ИЗИИС, стана дел од EFEHR мрежата ( http://www.efehr.org ) формирана со цел јакнење на Европските капацитети  во доменот на земјотресниот хазард и ризик. https://mailchi.mp/bdd19998a850/get-to-know-the-efehr-consortium-save-the-date-for-the-webinar?e=030e4b9d7c

Конкурс за запишување студенти на трет циклус студии на студиските програми на УКИМ
in , ,

Конкурс за запишување студенти на трет циклус студии на студиските програми на УКИМ

Ве известуваме дека денес, на 10.07.2020 година, во дневниот весник „Нова Македонија“ е објавен Конкурсот за запишување студенти на трет циклус – докторски студии, на студиските програми на Универзитетот „Св.…

Конкурс за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на УКИМ
in , ,

Конкурс за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на УКИМ

Ве известуваме дека денес, на 1.7.2020 година, во дневниот весник „Нова Македонија“ е објавен Конкурсот за запишување студенти на втор циклус студии на студиските програми на УКИМ во учебната 2020/21.…