Посета на висока делегација од Министерството за образование и наука на Република Бугарија и Министерството за образование и наука на Република Македонија
in , ,

Посета на висока делегација од Министерството за образование и наука на Република Бугарија и Министерството за образование и наука на Република Македонија

На 18-09-2018 во посета на ИЗИИС беше висока делегација од Министерството за образование и наука на Република Бугарија и Министерството за образование и наука на Република Македонија. Разговарано е за…

Работна посета од страна на нејзината екселенција Амбасадорката на Јапонија во Македонија Keiko Haneda
in ,

Работна посета од страна на нејзината екселенција Амбасадорката на Јапонија во Македонија Keiko Haneda

На 21-09-2018 г, во посета на ИЗИИС беше нејзината екселенција Амбасадорката на Јапонија во Македонија Keiko HANEDA. Во срдечен разговор беа потенцирани одличните релации кои ИЗИИС ги има со јапонските…

Одбележување на 55-годишнина од скопскиот земјотрес
in ,

Одбележување на 55-годишнина од скопскиот земјотрес

На ден 26 јули 2018 г., по повод 55 годишнината од Скопскиот земјотрес делегација од Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (УКИМ-ИЗИИС) предводена од директорот проф. д-р Влатко Шешов…

Промоција на книга од областа на геотехниката
in ,

Промоција на книга од областа на геотехниката

На ден 04 мај 2018 година, беше промовирана книгата на почитуваниот професор Мирослав Стојковиќ со наслов „Карактеристики на микротреморите и геотехничко моделирање на локалната градба на тлото“. Книгата ги синтетизира…