Науката созрева, стандардите се прекрути - време е да почнеме да ги применуваме Европските прописи за проектирање
in

Науката созрева, стандардите се прекрути - време е да почнеме да ги применуваме Европските прописи за проектирање

Директорот на ИЗИИС, Проф. Д-р Влатко Шешов, беше гостин на СлободнаТВ. Целото интервју можете да го погледнете на следниот линк: СлободнаТВ – интервју

ИЗИИС стана дел од EFEHR мрежата
in

ИЗИИС стана дел од EFEHR мрежата

Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија ИЗИИС, стана дел од EFEHR мрежата ( http://www.efehr.org ) формирана со цел јакнење на Европските капацитети  во доменот на земјотресниот хазард и ризик. https://mailchi.mp/bdd19998a850/get-to-know-the-efehr-consortium-save-the-date-for-the-webinar?e=030e4b9d7c

Посета и состанок со претставници на стопанската комора на Македонија
in

Посета и состанок со претставници на стопанската комора на Македонија

Научно-истражувачката дејност и инвестициите во истражување и развој, се важни сегменти во остварувањето на економскиот раст на државата. Искуството покажува дека раната фаза на планирање на капиталните проекти поткрепена со…

Посета на Факултетот за Градежништво при универзитетот во Мостар, БиХ
in

Посета на Факултетот за Градежништво при универзитетот во Мостар, БиХ

На 11 Април 2019 год. директорот на Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија УКИМ-ИЗИИС проф. д-р. Влатко Шешов и раководителот на Лабораторијата за динамички испитувања проф. д-р. Лидија Крстевска…

Посета на Факултетот за градежништво, архитектура и геодезија при универзитетот во Сплит, Хрватска
in

Посета на Факултетот за градежништво, архитектура и геодезија при универзитетот во Сплит, Хрватска

На 9 и 10 Април 2019 год. директорот на Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија УКИМ-ИЗИИС проф. д-р. Влатко Шешов и раководителот на Лабораторијата за динамички испитувања проф. д-р.…