Работилница на тема „Сеизмичка изолација, истражувања и нејзина примена“ 
in ,

Работилница на тема „Сеизмичка изолација, истражувања и нејзина примена“ 

На 9ти и 10ти февруари во просториите на Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија – ИЗИИС се одржа работилница на тема „Сеизмичка изолација, истражувања и нејзина примена“. Работилницата беше…

Пријавување за втор циклус на студии - втор уписен рок
in ,

Пријавување за втор циклус на студии - втор уписен рок

Пријавувањето на кандидатите за втори циклус на студии во вториот уписен рок, во академската 2022/2023г. ќе трае од 7-17.02. 2023г. Подетални информации на https://www.ukim.edu.mk/mk_content.php?meni=187&glavno=40

НИП - УКИМ
in ,

НИП - УКИМ

Согласно предвидените активности во рамките на Конкурсот за доделување средства за финансирање на научноистражувачки проекти за 2021/2022 година, објавен од Универзитет “Св. Кирил и Методиј” Скопје реализирани се серија на…