27 ми, мај ден на Институтот - 57 години прогрес и развој, успех на сите генерации на ИЗИИС

By in
27 ми, мај ден на Институтот - 57 години прогрес и развој, успех на сите генерации на ИЗИИС

На 27 мај 2022 во кругот на вработените во Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија, Универзитет св. Кирил и Методиј во Скопје, свечено беа одбележани 57 години од основањето на Институтот и негова континуирана работа во полето на науката и едукацијата.