ЈУДГ ОЦ Кочо Рацин

Едукативната работилница со учениците од ЈУДГ ОЦ „Кочо Рацин“, Скопје, 17 мај 2023

ИЗИИС е домаќин на серија едукативни работилници за децата во Скопје, град кој се соочи со катастрофален земјотрес пред точно 60 години. Одбележувањето на годишнината од настанот, нема само да биде потсетник туку ќе има за цел да ги едуцира новите генерации за безбедноста од земјотресите.

Нашата програма за 17.05.2023 ја вклучи ЈУДГ ОЦ „Кочо Рацин“ – општина Центар, каде најмладите ученици имаа можност да го истражуваат фасцинантниот свет на земјотресите преку забавни и динамични презентации и активности.

Преку визуелни помошни алатки и практични демонстрации ги запознаваме со концептот земјотрес и на начин соодветен на возраста се фокусираме на теми безбедност, отпорност и подготвеност.