Соопштенија

Конкурс за упис на трет циклус на студии на УКИМ 2024/2025
in ,

Конкурс за упис на трет циклус на студии на УКИМ 2024/2025

Објавен е конкурсот за упис на трет циклус на студии на УКИМ за учебната 2024/2025 година. За повеќе информации следете го линкот во продолжение: https://www.ukim.edu.mk/mk_content.php?meni=152&glavno=8 Конкурс (.docx)

Конкурс за упис на втор циклус на студии на УКИМ 2024/2025
in ,

Конкурс за упис на втор циклус на студии на УКИМ 2024/2025

Објавен е конкурсот за упис на втор циклус на студии на УКИМ за учебната 2024/2025 година. За повеќе информации следете го линкот во продолжение: https://www.ukim.edu.mk/mk_content.php?meni=187&glavno=40 Конкурс (.pdf)

Одржана работилница на тема “Seismic Assessment and Retrofitting of Masonry Preserved  Structures”
in

Одржана работилница на тема “Seismic Assessment and Retrofitting of Masonry Preserved  Structures”

На 23 Мај 20204 година во просториите на Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија ИЗИИС се одржа работилница на тема “Seismic Assessment and Retrofitting of Masonry Preserved  Structures”, во…

Отворен ден на УКИМ и Ден за кариерен развој
in , , ,

Отворен ден на УКИМ и Ден за кариерен развој

На 12 април (петок), Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје организира два настани „Отворен ден на УКИМ“ и „Ден за кариерен развој“.  И двата настани се организирани од Центарот за…